So what is Lolita?

It's just the cutest clothes ever made! haha nej men jag tänkte berätta lite mer om vad det är.. För er som är intresserade. Om ni inte är det kan ni dra..! Haha neej jag bara skoja kom tillbaka!
Haha okej men seriöst nu.
Lolita är ett gatumode som växte fram i Japan under 1980-talet på gatorna i Harajuku, som är en liten stadsdel  i Tokyo. Lolita är mest inspererat av roccoko och den viktorianska perioden. Och det har utvecklats mycket genom åren. Nu finns det många olika stilar innom Lolita. Klassisk lolita, sweet lolita, Cosplay lolita, Gothic lolita osv..

När jag tänker på Lolita så är det söta små klänningar i lite gammeldags stil. Kan också vara goth osv. Mycket detaljer, som spetts och rosetter. Dom ser lite ut som dockor. Det är sjukt sött i alla fall.

Det finns också dom som har lolita som en livsstil eller filosofi. Det innebär att man försöker leva som en prinsessa och omge sej med söta och vackra saker och ägna sej åt "gammeldags kvinliga" aktiviteter som bakning broderi osv..
Ingenting jag skulle vilja göra mej det är coolt att det finns folk som gör sånt. Och det är ganska vanigt i Sverige också.. Det finns ca 1000st utövar lolita vardagligen här i Sverige.
Om ni vill veta mer kan ni kolla in den här sidan: lolitafashion
Ja det var några exempel.. Ni kan ju googla om ni vill se mer!
Kram♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hej hej! Jag är en tjej på 15 år som bloggar. (höhö rätt så uppenbart efteersom att ni läser bloggen..) Men jag bloggar om mitt liv och allt som ingår i det. Skriver om tipps om allt möjligt. Ska på Cosplay konvent i sommar så mitt liv kretsar ganska mycket kring det just nu. Jag är kreativ tecknar och pysslar lite. Jag älskar att skratta så det ploppar väl upp några kul youtubeklipp då och då.. Går på breakdance också. Så om typ 10 år när jag är pro så kanske ni får se lite av det också. Men jag håller på med lite allt möjligt. Så det blir rätt så stor variation på inläggen. Men ni får läsa helt enkelt. Enjoy!

Jul 2011